• In English
  • 29 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ В РАМКАХ ПРОГРАМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ООН НА БАЗІ ТРЕНІНГОВОГО ЦЕНТРУ «ОСВІТОРІЯ» М. КИЇВ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ КЕРІВНИЦТВА 58 ОПОРНИХ ЗАКЛАДІВ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, ЯКІ Є УЧАСНИКАМИ ПРОГРАМИ.
    , опубліковано 03 Квітня 2023 року о 11:11

    На семінарі були присутні: представники Всесвітньої продовольчої програми ООН, в тому числі заступниця директора Маріанна Ворд, представники Київської обласної військової адміністрації, громадські діячі, в тому числі український шеф-кухар Євген Клопотенко та заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бориспільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Лариса Улько.

    Метою семінару було обговорення можливостей щодо покращення якості шкільного харчування та складання меню відповідно до нормативних вимог.

    Спеціалістом Бориспільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області  акцентовано увагу на  основні вимоги до складання меню, складнощі та помилки, які при цьому виникають.

    Варто зазначити, що виконання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24 березня 2016 року № 234, Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року № 2205, спеціалістами  Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області проводиться постійна робота щодо реалізації повноважень в сфері держсанепіднагляду за дотриманням умов перебування, виховання та забезпечення повноцінним, якісним харчуванням дітей.

    Питання щодо порядку та норм харчування дітей є одним з пріоритетних в роботі фахівців та перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Держпродспоживслужба завжди готова співпрацювати із закладами освіти, надавати необхідні консультації, проводити навчання та реагувати на всі запити, адже  у нас спільна мета – здорові та освічені діти, які самостійно обирають для себе здоровий спосіб життя та здорове харчування!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій