• In English
  • ПОРЯДОК ВИДАЧІ ФІТОСАНІТАРНОГО СЕРТИФІКАТА ТА ФІТОСАНІТАРНОГО СЕРТИФІКАТА НА РЕЕКСПОРТ
    , опубліковано 17 Квітня 2023 року о 16:16

    Україна є однією із найпотужніших постачальників агропродукції у світі. Фітосанітарна сертифікація використовується для підтвердження відповідності вантажу фітосанітарним імпортним вимогам і застосовується щодо більшості рослин, рослинних продуктів та інших підкарантинних матеріалів, які є об’єктом міжнародної торгівлі.

    Для експорту рослинної продукції насамперед суб’єкт господарювання має бути включений до «Реєстру осіб, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання».

    Фітосанітарний сертифікат оформлюється за результатами проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів). Під час огляду об’єктів регулювання проводиться їх візуальна перевірка та відбір зразків. Щодо проведення фітосанітарних процедур необхідно звернутись до державного  фітосанітарного інспектора відповідального за відповідну зону обслуговування. Інформацію щодо зон обслуговування можна знайти на нашому сайті https://dpssko.gov.ua/oblvet.org.ua у розділі «Діяльність».

    Для отримання фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт державному фітосанітарному інспектору подається:

    • заява на оформлення фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт, заповнена українською та англійською мовами або однією з офіційних мов Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФAO);
    • документ, що підтверджує внесення плати за видачу фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт;
    • висновок фітосанітарної експертизи (аналізів) або висновок повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналізів) об’єктів регулювання;
    • у випадку наявності вимог фітосанітарних заходів країни-імпортера щодо проведення стосовно об’єкта регулювання фітосанітарних процедур та/або знезараження — документація, яка підтверджує проведення таких фітосанітарних процедур та/або знезараження.

    Власник несе відповідальність за достовірність поданої інформації.

    Державний фітосанітарний інспектор зобов’язаний видати заявнику фітосанітарний сертифікат або фітосанітарний сертифікат на реекспорт чи прийняти рішення про відмову в його видачі протягом восьми робочих годин після отримання ним висновку фітосанітарної експертизи (аналізів).

    Фітосанітарні сертифікати або фітосанітарні сертифікати на реекспорт видаються тільки в тому випадку, якщо підтверджуються фітосанітарні вимоги країни-імпортера. З якими можна ознайомитись за посиланням

    https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin).

    Call Now Button
    Будь в курсі подій