• In English
  • ЗАХИСТ ОЗИМИХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР ВІД ХВОРОБ
    , опубліковано 18 Квітня 2023 року о 15:15

    За даними фітосанітарного моніторингу, проведеного спеціалістами управління фітосанітарної безпеки, у посівах озимої пшениці та озимого ячменю відмічається ураження рослин хворобами, чому сприяють погодні умови. Найбільш інтенсивно проявляються борошниста роса, септоріоз, якими уражено 2 – 12% рослин, на кореневі гнилі хворіє 4-7% рослин.

    Відповідно до ст. 5 Закону України «Про захист рослин» фітосанітарний нагляд за станом угідь, посівів, насаджень здійснюють підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни, діяльність яких пов’язана з користуванням землею, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення, тощо.

    В фазу виходу рослин в трубку оздоровлюють посіви за інтенсивності ураження 1% борошнистою росою, бурою листковою іржею, гельмінтоспоріозними плямистостями, 3-5% септоріозом листя, церкоспорельозом. У разі появи хвороби, за умов достатнього зволоження і досягнення критичного рівня ураження однією з комплексу або домінуючою в зоні хворобою, посіви обробляють фунгіцидами відповідного спектру захисної дії, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

     

    При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог

    Call Now Button
    Будь в курсі подій