• In English
  • ФІТОСАНІТАРНІ ВИМОГИ АЗЕРБАЙДЖАНУ ДЛЯ ВВЕЗЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ КАРТОПЛІ ТА ІНШОЇ ПРОДУКЦІЇ
    , опубліковано 03 Травня 2023 року о 12:12

    Агенство з безпеки харчових продуктів Азербайджанської Республіки починаючи з 2021 року застосувало тимчасові  фітосанітарні заходи, а саме спеціальні вимоги до насіннєвої та продовольчої картоплі, насіння та розсади перцю, насіння та розсади помідорів, що ввозяться до Азербайджану через випадки виявлення вірусних та бактеріальних хвороб.

    Отже, Азербайджанська Республіка буде вживати вищевказані заходи щодо імпорту продукції до моменту розробки оновлених фітосанітарних заходів на імпорт (відповідно до параграфа 1 Статті VІІ Міжнародної конвенції із захисту рослин і пункту 13.2.2 «Закону про фітосанітарний контроль» Азербайджану.

    При проведенні фітосанітарних процедур з подальшим експортом до Азербайджану продовольчої картоплі (Solanum tuberosumнеобхідно звертати увагу на типові та специфічні зовнішні ознаки прояву ураження хвороб та шкідників.

    Особливу увагу необхідно приділити дослідженню та виявлення вільною від:

    –          Бактеріальна бура гниль  (Ralstonia solanacearum);

    –          Кільцева гниль  (Clavibacter sepedonicus);

    –          Рак картоплі    (Synchytrium endobioticum);

    –          Золотиста картопляна нематода (Globoderа rostochiensis).

    А також, у розділі «Додаткова декларація» фітосанітарного сертифіката на експорт необхідно, щоб було зазначено:

    «вантаж було досліджено та виявлено вільним від Ralstonia solanacearum, Clavibacter sepedonicus, Synchytrium endobioticum, Globodera rostochiensis».

    Дана інформація розміщена на офіційному сайті Держпродспоживслужби  https://dpss.gov.ua в розділі «Фітосанітарні вимоги країн».

    Call Now Button
    Будь в курсі подій