• In English
  • ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄ ТРИМАТИ НА КОНТРОЛІ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ
    , опубліковано 26 Травня 2023 року о 15:15

    Заходи проводяться щодо впровадження норм в рамках реформи шкільного харчування згідно вимог постанови Кабінету Міністерств України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305.

    Харчування дітей здійснюється за примірним чотиритижневим сезонним меню, яке погоджується з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області.

    За останні кілька місяців фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з органами місцевого самоврядування Київської області проведено  819 навчань (нарад) з питань організації заходів щодо впровадження норм харчування. З початку року проведено 813 моніторингових візитів закладів освіти. Розглянуто та погоджено 784 чотиритижневих меню. Водночас без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби дозволяється використовувати меню, що рекомендоване та затверджене МОЗ України.

    Варто відзначити відмінно проведену роботу в даному напрямку фахівцями Білоцерківського, Броварського та Бучанського районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та доброякісної питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.

     

    Зазначимо! Докладно про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах «ЗнаЇмо». Посилання: https://znaimo.gov.ua

    Call Now Button
    Будь в курсі подій