• In English
  • ДОТРИМУЙСЯ АНТИТЮТЮНОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА — НАБЛИЖАЙ ПЕРЕМОГУ!
    , опубліковано 09 Червня 2023 року о 12:12

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області долучається до проведення соціальної інформаційної кампанії «Дотримуйся бездимного законодавства». Дану кампанію ГО «Центр громадянського представництва «Життя» проводить у співпраці з Державною установою «Центр громадського здоровʼя Міністерства охорони здоровʼя України».

    З метою підвищення обізнаності населення про заборону куріння, вживання і використання тютюнових виробів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, електронних сигарет та кальянів у приміщеннях кафе, барів та ресторанів і мотивування населення дбати про своє здоровʼя та захищати своє право на вільне від тютюнових викидів повітря рекомендуємо як споживачам, так і суб’єктам господарювання переглянути відеоролик «Дотримуйся бездимного законодавства».

    https://youtu.be/37XXGnr52ao

    Разом з тим, наголошуємо на необхідності дотримання статті 13 Закону України № 2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоровʼя населення», якою встановлена заборона куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів:

    1) у ліфтах і таксофонах;

    2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;

    3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;

    4) у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту;

    5) у приміщеннях закладів ресторанного господарства;

    6) у приміщеннях об’єктів культурного призначення;

    7) у приміщеннях органів державної влади, інших державних установ, органів місцевого самоврядування;

    8) у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності;

    9) у приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян;

    10) у приміщеннях гуртожитків;

    11) на дитячих майданчиках;

    12) у місцях загального користування житлових будинків;

    13) у підземних переходах;

    14) у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів, у тому числі в таксі;

    15) на вокзалах та станціях;

    16) на зупинках громадського транспорту.

    Забороняється куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів в аеропортах, крім спеціально відведених для цього місць.

    У місцях та закладах, в яких куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено, розміщується наочна інформація, що складається з графічного знака про заборону куріння і тексту такого змісту: “Куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено!”.

    У спеціально відведених в аеропортах місцях для куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів розміщується наочна інформація, що складається з графічного знака і тексту такого змісту: “Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!”.

    Для отримання консультацій або з метою повідомлення про факти виявлення порушень суб’єктами господарювання вимог антитютюнового законодавства на території Київської області просимо звертатися до управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: 08134, м. Вишневе, вул. Паркова, буд. 3А;  e-mail: koblzah@dpssko.gov.ua, тел. (045)098-500-05.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій