• In English
  • З 11 липня 2024 забороняється продаж сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами
    , опубліковано 12 Липня 2024 року о 13:13

    Звертаємо увагу суб’єктів господарювання та громадян на остаточне набирання чинності деяких положень Закону України№ 1978-IX «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» щодо продажу сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами.

    За статтями 10 та 10-1 Закону № 1978-IX, що набули чинності рік тому, відтепер з полиць магазинів мають прибрати сигарети, тютюн для самокруток, електронні сигарети та рідини до них із ароматизованими добавками. З продажу мають зникнути ароматизовані сигарети, тютюн для самокруток, електронні сигарети та рідини до них, а також сигаретні упаковки з неналежним маркуванням.

    Від 11 липня 2024 року всі упаковки тютюнових виробів для куріння мають бути з оновленими медичними попередженнями: на 65% площі найбільшої сторони пачки має бути розміщено зображення хвороб, спричинених курінням, і текст, який застерігає про шкоду та наслідки куріння. Для людей, які прагнуть позбутися залежності, на пачці розміщено QR-код — посилання на безоплатний сервіс Центру громадського здоров’я щодо надання допомоги з відмови від вживання тютюну “Я кидаю курити!”.

    Наголошуємо суб’єктам господарської діяльності на обов’язку дотримуватися норм антитютюнового законодавства.

    Про факти виявлення вказаних порушень на території Київської області просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: 08134, м. Вишневе, вул. Паркова, 34а; e-mail: gu@dpssko.gov.ua

    Call Now Button
    Будь в курсі подій