• In English
  • Спалах гострої кишкової інфекції
    , опубліковано 01 Вересня 2023 року о 15:15

    На території Бучанського та Фастівського районів Київської області 31.08.2023 зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед 19 дітей, віком від 2 до 6 років, в 6 приватних закладах дошкільної освіти.

    У 18 дітей перебіг захворювання середнього ступеня важкості, у 1 дитини важкий ступінь важкості (дитина перебуває у відділенні інтенсивної терапії). Серед дітей, які захворіли  госпіталізовано 16 осіб, з них 9 дітей в інфекційне відділення КНП КОР «Київська обласна дитяча лікарня», 6 дітей – в ЛДЦ «Добробут», 1 дитина – в КНП « Київська міська клінічна лікарня №7».

    Постачання продуктів (кейтерінг) в дані приватні дитячі дошкільні заклади здійснює одне з підприємств Київської області.

    Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головного управління) та районних управлінь спільно з фахівцями ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Києво-Святошинської філії розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування.

    З метою локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

    Окрім того Головним управлінням спільно з ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

    01.09.2023 розпочату позапланову перевірку постачальника продуктів на предмет дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин та вимог санітарного законодавства.

    Станом на 01.09.2023 розслідування спалаху та позапланова перевірка постачальника продуктів харчування триває.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій