• In English
  • Результати санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху ГКІ на території Бучанського та Фастівського районів
    , опубліковано 05 Вересня 2023 року о 15:15

    Під час проведення розслідування спалаху було встановлено, що керівники закладів та батьки дітей пов’язують захворювання з вживанням їжі в дошкільних навчальних закладах. Їжу для даних приватних дошкільних навчальних закладів готує та доставляє одна із кейтерингових компаній Київської області.

    З метою вжиття відповідних заходів реагування фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області проведено позапланову перевірку потужностей кейтерингової компанії на предмет дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин та вимог санітарного законодавства.

    В ході заходу виявлено численні порушення вимог законодавства про харчові продукти, які становлять загрозу для здоров’я людини та вимог санітарного законодавства.

    Враховуючи матеріали позапланового заходу державного контролю та керуючись п. 3 ч. 4 ст. 11 та ч. 1 ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017 № 2042-VIII, Головним державним інспектором, головним державним ветеринарним інспектором Київської області прийнято Рішення про тимчасове призупинення виробництва харчових продуктів (№ Вих-10-2.3/5353-23 від 05.09.2023) терміном 10 робочих днів на потужностях кейтерингової компанії.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій