• In English
  • УВАГА!!! Затверджено новий порядок ввезення та вивезення зразків насіння і садивного матеріалу
    , опубліковано 08 Вересня 2023 року о 12:12

    Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 25 серпня 2023 р. № 917 «Про затвердження Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням і визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2016 р. № 691», якою вносяться зміни до порядку переміщення через кордон насіння та садивного матеріалу сортів не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

    Постанова впорядковує проведення процедур видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення на територію України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не занесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, для селекційних, дослідних робіт і експонування, вивезення за межі України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не занесених до Реєстру сортів рослин України, а також запровадження контролю за використанням зразків насіння і садивного матеріалу, ввезених в Україну.

    Новий Порядок дає можливості суб’єктам господарювання ввозити на територію України зразки насіння і садивного матеріалу сорту рослин для селекційних, дослідних робіт і експонування, які внесені до Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку.

    Звертаємо увагу на те, що у вказаному Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу змінено:

    • форму Заяви про видачу підтвердження на ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу;
    • форму підтвердження на ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Реєстру сортів рослин України;

    відмову у видачі Підтвердження.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій