• In English
  • Проведено семінар-навчання на тему: «Правила відбору зразків патологічного матеріалу при підозрах на інфекційні захворювання тварин та птиці, а також пересилання їх для лабораторних досліджень»
    , опубліковано 28 Вересня 2023 року о 17:17

    28 вересня 2023 року на базі Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві (м. Вишневе, вул. Балукова, 26) відбувся семінар-навчання «Правила відбору зразків патологічного матеріалу при підозрах на інфекційні захворювання тварин та птиці, а також пересилання їх для лабораторних досліджень».

    В семінарі-навчанні прийняли участь спеціалісти районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, районних (міської) державних лікарень та фахівці районних (міської, міжрайонної) лабораторій, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби та підпорядковані Головному управлінню Держпродспоживслужби в Київській області. Загальна кількість учасників складала 57 осіб.

    Метою проведення даного заходу було роз’яснення щодо правил відбору, зберігання та транспортування патологічного матеріалу для подальших лабораторних досліджень.

    Опрацьовано порядок дій кожного фахівця при підозрі захворювання на сказ, африканську чуму свиней та грип птиці. Окрему увагу приділили питанням відбору патологічного матеріалу та оформлення супровідної документації до нього.

    Наприкінці семінару всі учасники, разом зі спікерами, у формі дискусії обговорили питання, що виникли під час заходу.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій