• In English
  • Фітосанітарні вимоги Королівства Таїланд до продукції рослинного походження
    , опубліковано 29 Вересня 2023 року о 15:15

    Застосування на практиці науково-обґрунтованих заходів спрямованих на захист  від ризиків, що виникають в результаті проникнення, поширення або закріплення шкідливих для рослин і продукції рослинного походження організмів – є основною задачею фітосанітарного регулювання. Королівство Таїланд не є виключенням.

    Королівство Таїланд – країна в Південно – Східній Азії, розташована на півостровах Індокитай і Малакка. Є членом ООН і входить до Асоціації держав Південно – Східної Азії.

    Виконання фітосанітарних вимог та правил країн – імпортерів є однією з головних умов під час експорту рослин та рослинної продукції.

    Як підтвердження виконання фітосанітарних вимог Королівства Таїланд, а також для засвідчення наявності або відсутності регульованих шкідливих організмів у будь-яких рослинах, продуктах рослинного походження, які дозволено для імпорту, у тому числі: будь яка частина волоського горіху (Juhlans spp. крім свіжих фруктів), гороху (Pisum sativum), ячменю (Hordeum vulgare), соняшнику (Helianthus annus), ріпаку (Brassica spp.) видається фітосанітарний сертифікат національною організацією з карантину та захисту рослин країни-експортера.

    Відповідно до повідомлення Міністерства сільського господарства Королівства Таїланд, є перелік товарів рослинного походження, які заборонені до ввезення (деякі фрукти, ягоди, ), тому що потребують проведення аналізу ризику. Для отримання дозволу на імпорт заборонених товарів необхідно надати письмовий запит до Генерального департаменту сільського господарства Королівства Таїланд.

    В запиті повинна міститись інформація про продукцію, яка може потребувати проведення аналізу ризику шкідників для встановлення вимог до ввезення, а саме: фітосанітарний стан виробництва продукції  рослинного походження; шкідників, пов’язаних із пропонованим експортним товаром; проведені фітосанітарні процедури (обстеження протягом вегетації).

    З метою недопущення отримання нотифікаційних повідомлень, наголошуємо на необхідності проведення фітосанітарного контролю та отримання фітосанітарних сертифікатів на продукцію рослинного походження, яка експортується до Королівства Таїланд.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій