• In English
  • До уваги суб’єктів господарської діяльності та споживачів: з 2 жовтня 2023 року набула чинності нова редакція Закону України «Про рекламу»
    , опубліковано 24 Жовтня 2023 року о 11:11

    Починаючи з 02.10.2023 набула чинності нова редакція Закону України «Про рекламу» (далі – Закон) якою було внесено зміни щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень законодавства Європейського Союзу у сфері аудіовізуальної реклами та змінені деякі вже існуючі терміни та статті.

    Наприклад, до загальної термінології Закону було додано:

    – аудіовізуальна комерційна комунікація – реклама в аудіовізуальних медіа, а саме зображення із звуком або без нього, яка створюється для прямого або опосередкованого просування особи, ідеї та/або товару та розповсюджується за грошову чи іншу винагороду або з метою самореклами. До форм аудіовізуальної комерційної комунікації, зокрема, належать пряма реклама (рекламні ролики), спонсорство, телепродаж та розміщення товару (продакт-плейсмент);

    – афілійована особа суб’єкта у сфері аудіальних чи аудіовізуальних медіа – будь-яка юридична особа, що має істотну участь у суб’єкті у сфері аудіальних чи аудіовізуальних медіа або в якій такий суб’єкт має істотну участь, або з якою такий суб’єкт перебуває під спільним контролем третьої юридичної або фізичної особи;

    – користувацький контент – інформація (у тому числі користувацьке відео), що створюється та/або поширюється особами на платформах спільного доступу до відео та на платформах спільного доступу до інформації або з використанням електронних комунікацій.

    Також введено додаткові обмеження та заборони стосовно реклами алкогольних напоїв, торговельних марок, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, та реклами тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням, торговельних марок, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими вони випускаються.

    Зі змінами від 02 жовтня 2023 року Ви можете ознайомитись на сайті zakon.rada.gov.ua.

    – Нова редакція Закону:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/270/96-%D0%B2%D1%80#Text

    – Внесені зміни Закону:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3136-20#Text

    Суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам наголошуємо на обов’язку дотримуватися норм законодавства про рекламу.

    Про факти виявлення вказаних порушень на території Київської області просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: 08134, м. Вишневе, вул. Паркова, 34а;

    e-mail: gu@dpssko.gov.ua, тел. (044) 406-01-65

    Call Now Button
    Будь в курсі подій