• In English
  • Головне управління зосереджує увагу на розвитку превентивних інструментів для запобігання необґрунтованому завищенню державних регульованих цін (тарифів)
    , опубліковано 04 Грудня 2023 року о 12:12

    Державний нагляд (контроль) за формуванням, встановленням та застосуванням державних регульованих цін (тарифів) є одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області. Головне управління зосереджує увагу на розвитку превентивних інструментів для запобігання необґрунтованому завищенню державних регульованих цін (тарифів).

    Зокрема, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області приймають участь у засіданнях робочих груп з розгляду розрахунків тарифів на комунальні послуги, з метою їх встановлення (затвердження) органом місцевого самоврядування в розмірі, що є економічно обгрунтованим.

    Крім того, Головне управління під час дії правового режиму воєнного стану продовжує надавати консультаційну допомогу споживачам з питань формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

    Наголошуємо, що відповідно до статті 1 Закону України № 2479-ІХ від 29.07.2022 (в ред. від 27.07.2023) «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» забороняється підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) для населення, послуги з постачання теплової енергії для населення та постачання гарячої води для населення.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій