• In English
  • Ідентифікувати та зареєструвати тварину – обов’язок кожного власника!
    , опубліковано 08 Грудня 2023 року о 16:16

    Ідентифікація – процес ототожнення тварини шляхом присвоєння їй ідентифікаційного номера з використанням візуальних, електронних та змішаних засобів залежно від виду тварини з подальшим внесенням ідентифікаційного номера до Єдиного державного реєстру тварин.

    Реєстрація тварин є частиною державної політики України, що приводить законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу та впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств всіх форм власності.

    Згідно вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Положення про Єдиний державний реєстр тварин» юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання сільськогосподарських тварин зобов’язані ідентифікувати усіх тварин в господарстві.

    Крім того, запорукою отримання споживачем безпечної харчової продукції тваринного походження є одержання її від здорових тварин. Завдяки ідентифікації можна простежити ланцюг від вирощування тварин (їх стану здоров’я) до виробництва тваринницької продукції, як то кажуть «від лану до столу».

    Законодавство України передбачає, що продаж живих тварин, їх переміщення, забій, реалізація харчової продукції тваринного походження (молоко, м’ясо, сало, субпродукти тощо) дозволяється лише від здорових, ідентифікованих тварин, що має підтверджуватися супровідними ветеринарними документами.

    Підсумовуючи наведене, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області звертає увагу власників великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз та коней щодо необхідності проведення своєчасної ідентифікації та реєстрації зазначених тварин.

     

    ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

    З додатковими матеріалами можна ознайомитися на офіційному сайті Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» (ДП АІРТ), за посиланням: https://www.agro-id.gov.ua.

    Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини у відповідних районах Київської області:

    • Білоцерківський район – Білоцерківська міська державна лікарня ветеринарної медицини (м. Біла Церква, вул. Товарна, 27. Тел: (04563) 6-10-23, (04563) 6-53-34);
    • Бориспільський район – Бориспільська районна державна лікарня ветеринарної медицини (м. Бориспіль, вул. Польова, 26. Тел: (04595) 6-64-49);
    • Броварський район – Броварська районна державна лікарня ветеринарної медицини (м. Бровари, вул. Металургів, 21. Тел: (04594) 6-58-60);
    • Бучанський район – Макарівська районна державна лікарня ветеринарної медицини (смт Макарів, вул. Дмитрія Ростовського, 152. Тел: (050) 259-09-90);
    • Вишгородський район – Вишгородська районна державна лікарня ветеринарної медицини (смт Димер, вул. Революції, 49. Тел: (04596) 3-11-60);
    • Обухівський район – Миронівська районна державна лікарня ветеринарної медицини (м. Миронівка, вул. Елеваторна, 1. Тел: (04574) 5-11-52, (04574) 5-31-95);
    • Фастівський район – Фастівська районна державна лікарня ветеринарної медицини (м. Фастів, вул. Житомирська, б/н. Тел: (04565) 5-52-36).

     

    Call Now Button
    Будь в курсі подій