• In English
  • В Київській області проведено низку нарад-семінарів щодо профілактики отруєнь бджіл
    , опубліковано 13 Березня 2024 року о 12:12

    В галузі бджільництва Київщина має великий потенціал для розвитку та процвітання. Саме завдяки винятковій екосистемі з безліччю лугів, полів, садів та лісів бджолярство в нашій області є одним із найдавніших видів сільського господарства.

    Задля забезпечення людей смачним, корисним і, найголовніше, якісним медом та продуктами бджільництва (пилок, віск, прополіс, тощо), пасічники готові працювати безперервно протягом року. Бджолярі не просто займаються своєю справою, а вкладають в неї душу та частину свого серця, піклуючись про здоров’я власних бджолосімей так, ніби вони є членами їх родини.

    Саме завдяки такій самовідданості у бджолярів болить у серці при загибелі кожної бджоли з їх пасіки, не кажучи про масову загибель цих комах- працівниць, що може виникати через недбале ставлення аграріїв.

    З метою запобігання загибелі бджіл, під час проведення обробок сільськогосподарських угідь агрохімікатами та засобами захисту рослин, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області ініційовано проведення спільних нарад-семінарів за участю ветеринарних спеціалістів і фітосанітарних фахівців, представників органів місцевого самоврядування, сільськогосподарських підприємств, аграріїв, громадських організацій бджолярів та пасічників.

    Станом на 12.03.2024, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області проведено 16 нарад-семінарів з питань бджільництва, в яких прийняли участь майже 400 осіб.

    Під час заходів були розглянуті нагальні питання щодо профілактики отруєнь бджіл пестицидами та завчасного інформування пасічників про застосування аграріями пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин, а також порядок реєстрації та актуалізації інформації щодо пасік.

    Разом з тим, для запобігання загибелі бджіл, спікерами було наголошено на дотриманні вимог у сферах ветеринарного та фітосанітарного законодавства виробниками та операторами ринку, що проваджують діяльність у сферах бджільництва, вирощування сільськогосподарських рослин та інших стейкхолдерів.

    Підсумовуючи зазначаємо, що налагодження комунікації між аграріями і бджолярами є запорукою отримання якісного продукту для споживача.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій