Перейти до основної сторінки
Напередодні Великодніх свят, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області нагадує про небезпеки, які криються за щедрим святковим столом. Адже споживання неякісних харчових продуктів, неналежним чином приготовлені кулінарні вироби можуть спричинити харчові отруєння та гострі кишкові захворювання.
Щоб запобігти біді та відсвяткувати безпечно для здоров’я, пропонуємо засвоїти кілька основних правил покупця:
– при купівлі харчових продуктів звертайте увагу на їх зовнішній вигляд, дату виготовлення та кінцевий термін придатності, умови зберігання;
– купуючи будь-які харчові продукти у торгівельній мережі, споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпечність продукції;
– не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
– зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та до встановлених термінів придатності;
– зберігання приготованої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин;
– при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою;
– перед приготуванням їжі та перед її вживанням треба завжди мити руки теплою водою з милом, обов’язково мити руки після відвідування туалету.
Запам’ятайте: у разі виявлення перших ознак кишкового захворювання чи харчових отруєнь, необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
А при дотриманні всіх вищезазначених рекомендацій святкування Великодніх свят принесе Вам безліч радісних емоцій.
Попередня
Наступна