• In English
  • На Київщині з 07 травня 2024 року розпочато весняну кампанію з пероральної імунізації диких тварин
    , опубліковано 07 Травня 2024 року о 12:12

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляє, що 07.05.2024 розпочато весняну кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

    Пероральна імунізація, як і восени минулого року, проводиться шляхом наземного розподілу принад з вакциною на заздалегідь погодженій із районними державними військовими адміністраціями площею (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів та автодоріг).

    Для забезпечення оперативного розповсюдження вакцини створені робочі бригади, які з врахуванням заходів мінної безпеки вручну розкладуть принади з вакциною на визначених ділянках.

    Для імунізації тварин від сказу використовується пероральна вакцина українського виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).

    Їстівна принада з вакциною має невеликий розмір, приблизно із сірникову коробку. Оболонка принади виготовлена з м’ясо-кісткового борошна та має специфічний запах, який приманює тварин на великих відстанях. Всередині принади знаходиться желеподібна субстанція з вакциною проти сказу, при поїданні якої у тварин через 2-3 тижні формується імунітет проти збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

    Зазначені принади з вакциною проти сказу цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища.

    Підсумовуючи наведене, з метою імунізації проти сказу максимальної кількості диких м’ясоїдних тварин Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області просить мешканців Київщини не торкатися брикетів та не переносити їх на інші місця, якщо Ви випадково на них натрапите.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій