• In English
  • Соціально-гігієнічний моніторинг навколишнього середовища Київської області
    , опубліковано 31 Травня 2024 року о 15:15

    З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на період дії воєнного стану на території України та на виконання Регламенту взаємодії Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Державної установи «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» від 03.07.2023, районними філіями ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» щомісяця проводиться соціально-гігієнічний моніторинг об’єктів навколишнього середовища.

    При проведенні моніторингових досліджень питної води з криниць на території Киїівської області фахівцями ДУ «Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» відбриються проби питної води на фізико – хімічні та мікробіологічні показники. Результати відповідних досліджень надсилаються до Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області для подальшого здійснення заходів реагування.

    📍 Варто відмітити, що у відібраних пробах питної води з криниць зустрічається виявлення загальних коліформних бактерій, E. Coli, а це свідчить про те, що вода питна у більшості випадків не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та є непридатною до вживання.

    📍 Відповідно до п. 2.1, 3.31, 3.32, 5.4, 5.5 ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» встановлено, що: вода питна, призначена для споживання людиною (питна вода) – вода, склад якої за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними, паразитологічними та радіаційними показниками відповідає вимогам державних стандартів та санітарного законодавства (з водопроводу – водопровідна, фасована, з бюветів, пунктів розливу, шахтних колодязів та каптажів джерел), призначена для забезпечення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових та господарських потреб населення, а також для виробництва продукції, що потребує використання питної води.

    За необхідності Вам необхідно провести санацію та дезінфекцію колодязів відповідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», а саме: відкачування води з колодязів та очищення дна від мулу, бруду, сміття у разі необхідності відремонтувати, проведення дезінфекції підводної частини колодязів об’ємним способом, після чого, провести дослідження питної води.

    У тому разі, коли після чищення та дезінфекції колодязів чи каптажів джерел безпечність та якість питної води не покращується, використовувати її для питних потреб забороняється.

    Пийте смачну, а головне якісну та безпечну воду!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій