• In English
  • На Київщині завершено весняну кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин
    , опубліковано 04 Червня 2024 року о 16:16

    30.05.2024 на території Київської області завершено весняну кампанію
    з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, яка здійснювалась в рамках виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Київській області на 2024 рік.

    Імунізація відбувалась вакциною «Орісвак» вітчизняного виробника (ТОВ «УКРВЕТПРОМПОСТАЧ», м. Бровари). Вакцина повністю безпечна для людей, тварин і навколишнього середовища. Має вигляд невеликих
    за розмірами поживних брикетів (принад). Зовнішня оболонка принад виготовлена із м’ясо-кісткового борошна, що має специфічний запах
    і приманює тварин на великих відстанях. В середині принад розміщено желеподібну капсулу з антигеном вірусу сказу. На 21 день після поїдання принади у тварин формується імунітет проти сказу, який триває мінімум 1 рік.

    Розповсюдження принад здійснювали шляхом наземного розподілу
    на заздалегідь погоджених із районними державними військовими адміністраціями площах (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів та автодоріг).

    Загалом було розповсюджено 243100 принад з вакциною (з розрахунку 25 приманок на 1 км2) на площі, яка складає 9724,00 км2.

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області дякує всім учасникам весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території області.

    Звертаємо увагу!

    Заходи з пероральної вакцинації спрямовані на забезпечення стабільної епізоотичної ситуації щодо сказу тварин в області завдяки запобіганню поширення збудника серед диких м’ясоїдних тварин ✅.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій