• In English
  • Проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вишгородській районній державній (військовій) адміністрації під головуванням голови Вишгородської  РДА
    , опубліковано 19 Серпня 2024 року о 13:13

    14 серпня 2024 року за ініціативи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вишгородського району проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вишгородській районній державній (військовій) адміністрації під головуванням голови Вишгородської  РДА.

    На засіданні ДНПК, крім членів комісії, були присутні представники мисливських господарств, керівник свиногосподарства, голови та старости ОТГ, представники медичної служби Вишгородського району, спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вишгородського району та Вишгородської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Загалом на засіданні були присутні 42 особи.

    На розгляд комісії виносились питання:
    1. «Епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней в Україні та області. Стан організації та виконання заходів з недопущення занесення та розповсюдження збудника АЧС».
    2. «Заходи, спрямовані на профілактику харчових отруєнь, зокрема ботулізму, неприпустимості придбання риби та рибної продукції, м’яса та м’ясної продукції, молока та молочної продукції, інших харчових продуктів, у невстановлених (незареєстрованих) операторів ринку, та тих, що реалізують свою продукцію на ярмарках та в місцях стихійної торгівлі».
    3. Про епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території області, району та проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

    Особливий наголос зроблено на основних причинах розповсюдження африканської чуми свиней, а саме стихійна торгівля продукцією тваринного походження, безвідповідальне ставлення власників тварин до поводження з трупами свиней, незабезпечення належного рівня біобезпеки власниками свиногосподарств.
    Зроблено акцент на необхідності посилення контролю щодо надання торгових місць власникам сільськогосподарської продукції, харчових продуктів тваринного походження за умови створення належних санітарно-гігієнічних умов для торгівлі продовольчими товарами, наявності експертних висновків виданих акредитованою лабораторією та забезпечення належного температурного режиму під обігу харчових продуктів.
    За результатами проведеного засідання ДНПК прийнято відповідні рішення, визначено відповідальних та терміни їх виконання.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій