• In English
  • Албанія відкрила свій ринок для українських виробників кормів для домашніх тварин
    , опубліковано 25 Вересня 2024 року о 15:15

    Держпродспоживслужба та МЗС домовилися з Республікою Албанія про погодження двох нових сертифікатів для українських виробників:

    сертифікат здоров’я для консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для імпорту або транзиту з України до Республіки Албанія;
    сертифікат здоров’я для жувальних предметів для домашніх тварин, призначених для відправлення або для транзиту через Республіку Албанія.
    “Відкриття нових ринків для українських експортерів — це один з ключових пріоритетів МЗС. Ми системно працюємо над цим разом із Держпродспоживслужбою. Кожен новий ринок означає нові можливості для вітчизняних виробників та посилення нашої економіки. В часи війни це особливо важливо”, — зазначив Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

    “Диверсифікація міжнародних ринків збуту – в фокусі особливої уваги Держпродспоживслужби. Розвиток вітчизняного бізнесу в значній мірі залежить від розширення географії експорту. Тому ми продовжуємо робити все можливе для підтримки українського виробника, особливо в цей непростий час”, – підкреслив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

    Погоджену форму ветеринарного сертифікату зазначених категорій продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі “Міжнародне співробітництво” ‒ “Ветеринарія та безпечність” ‒ “Сертифікати на експорт з України”.

    Довідково: нагадуємо, що першим кроком для здійснення експорту української продукції тваринного походження є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій