• In English
  • На Київщині триває проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу
    , опубліковано 25 Вересня 2024 року о 15:15

    Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що з метою виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Київській області на 2024 рік, а також профілактики та зменшення захворюваності на сказ в дикій фауні з 23 вересня 2024 року розпочато проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

    Пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких тварин проти сказу. Для імунізації тварин від сказу використовується пероральна вакцина українського виробника
    ТОВ «Укрветпромпостач».

    Принади з вакциною мають вигляд невеликих брикетів із запахом м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях. Всередині брикету знаходиться желеподібна капсула з вакциною, яка є стабільною в польових умовах, безпечною для інших тварин, людей та навколишнього середовища.

    У зв’язку із воєнним станом, усі роботи з розповсюдження вакцини здійснюються шляхом наземного розподілу принад, без застосування авіації,
    як і в попередню (весняну) кампанію.

    Робочі групи вручну розкладають принади з вакциною з обов’язковим урахуванням особливостей дії воєнного стану та заходів мінної безпеки на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із районними державними (військовими) адміністраціями (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг). Планується охопити територію площею 9724,00 кв. км, на якій буде розкладено 243100 принад з вакциною (з розрахунку 25 приманок на 1 кв. км).

    Станом на 25.09.2024, робочими групами завершено розкладання принад з вакциною на території Бучанського, Обухівського, Білоцерківського та Фастівського районів. У Броварському, Бориспільському та Вишгородському районах розкладання приманок триває.

    У разі виявлення брикетів з вакциною, просимо не брати їх руками і не переносити з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій