• In English
  • Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області долучилося до відкритого уроку для учнів Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ»
    , опубліковано 27 Вересня 2024 року о 17:17

    Напередодні щорічного Всесвітнього дня боротьби проти сказу, з метою привернення уваги нашого підростаючого покоління до проблематики сказу, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області розпочато проведення відкритих уроків в освітніх закладах Київщини.

    Сьогодні, спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бучанського району Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області провели відкритий урок для учнів Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ» Бучанського району до якого долучився спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Маленьким слухачам було роз’яснено правила поведінки при зустрічі з чужими або дикими тваринами, надано пораду щодо правильного харчування, виховання і догляду за домашніми улюбленцями, а також необхідності проведення їм регулярного ветеринарного огляду та планових вакцинацій.

     

    ДЛЯ ІНФОРМАЦІЇ!

    Сказ – це вірусне захворювання, яке вражає центральну нервову систему всіх теплокровних тварин та людини.

    Діагностування сказу при житті не розроблено, а статочний діагноз ставлять лише після загибелі тварини за допомогою вірусологічних досліджень.

    Головною небезпекою сказу є 100 % смертність хворих у разі несвоєчасного надання ветеринарної або медичної допомоги, а єдиним ефективним методом профілактики захворювання являється вакцинація (щеплення) тварин проти сказу.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій