• In English
  • До відома експортерів насіннєвого та садивного матеріалу Solanum lycopersicum та Capsicum spp. до Турецької Республіки!
    , опубліковано 15 Жовтня 2024 року о 14:14

    За повідомленням Турецької Республіки від 28 серпня 2024 року № G/SPS/N/TUR/148 (далі – Повідомлення) з метою запобігання інтродукції вірусу зморшкуватості плодів томатів (ToBRFV) з 01 вересня 2024 року змінено фітосанітарні вимоги до насіння та садивного матеріалу томатів (Solanum lycopersicum) та перцю (Capsicum spp.) при ввезенні з усіх країн. Обов’язковою вимогою є підтвердження походження з вільної ділянки від ToBRFV та використання для проведення фітосанітарної експертизи методу RT-PCR в реальному часі, як описано в Додатку до Імплементаційного регламенту (ЄС) 2023/1032. Передбачено виняток для насіння, зібраного до 31 серпня 2023 року і яке, до його ввезення в Туреччину, визнане таким, що відповідає вимогам Імплементаційного регламенту (ЄС) 2020/1191.

    Відповідно до Порядку офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, затвердженого Наказом Мінекономіки від 04.03.2021 № 451, встановлення, поновлення, контроль шляхом підтвердження підтримання офіційного статусу здійснюються територіальними органами Держпродспоживслужби за заявою особи, яка займається виробництвом об’єктів регулювання і є власником або користувачем місця виробництва або виробничої ділянки, або уповноваженою особою.

    З офіційними вимогами Турецької Республіки можна ознайомитись на вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» – «Фітосанітарні вимоги країн» – «Фітосанітарні вимоги Турецької Республіки», а з Повідомленням – за посиланням http://surl.li/hlelgk.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій