• In English
  • УВАГА! Небезпечні пристрої!
    , опубліковано 22 Жовтня 2024 року о 15:15

    Сучасне життя неможливо уявити без значної кількості різноманітних приладів, як то: смартфони, фітнес-годинники, повербанки та багато інших гаджетів. І кожен із них вимагає постійної підзарядки для забезпечення безперервної роботи.

    На українському ринку представлена шалена кількість найменувань зарядних пристроїв (блоків живлення), проте не всі вони відповідають вимогам безпечного використання.

    Зокрема, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області в межах здійснення державного ринкового нагляду під час перевірок характеристик продукції з метою проведення експертизи (випробування) зразків продукції на відповідність вимогам ДСТУ, було здійснено відбір таких мережевих зарядних пристроїв:

    • ТМ «HOCO», 2.4А, модель: С12, штриховий код : 6957531063094, виробник: Китай

     

    • ТМ «DENMEN», модель: DС 01, 2.4А, артикул: 1445696, дата виготовлення: травень 2023 року, штриховий код: 9869208124793, виробник: Китай

    За результатами проведених ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» випробувань встановлено, що зазначені зарядні пристрої не відповідають вимогам з безпеки щодо захисту від ураження електричним струмом, фізичної травми або іншого ушкодження, які можуть бути спричинені прямим або непрямим електричним контактом. Матеріал кожуха не забезпечує захист від виникнення пожежі, що може виникнути внаслідок впливу зовнішніх чинників.

    Відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», органом ринкового нагляду до розповсюджувачів даної продукції, вжито обмежувальні (корегувальні) заходи – вилучення продукції з обігу.

    Отже, Головне управління застерігає споживачів від використання цих зарядних пристроїв.

    У разі виявлення реалізації зазначеної продукції на території Київської області просимо повідомити про це відділ ринкового нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, на ел. адресу: koblzah@dpssko.gov.ua або за тел. (04598) 5-00-06 зазначивши назву магазину та адресу де реалізується вищезазначена продукція.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій