• In English
  • Важливе про кавун
    , опубліковано 05 Серпня 2025 року о 14:14

    Кавун — один із найулюбленіших літніх смаколиків. Але щоб насолода не перетворилась на проблему зі здоров’ям, варто знати кілька важливих факторів:

    Чи безпечно зараз купувати кавуни?
    Фахівці Держпродспоживслужби регулярно відбирають зразки баштанних культур для перевірки на вміст нітратів. Кожна партія, що надходить для реалізації підлягає лабораторній перевірці. Якщо ви купуєте кавун, на ринку або і магазині, ви можете бути впевнені, що вміст нітратів не перевищує норму. Також проводиться контроль дотримання умов зберігання та реалізації.

    Як обирати кавун?
    Плід має бути свіжо зірваний, не вʼялий, шкірка має бути рівномірно забарвлена, блискуча. Якщо купуєте розрізаний кавун, шкірка на розрізі також має бути свіжа, без ознак гнилі або інших пошкоджень.
    Звертайте увагу на форму плода: форма має бути рівномірно круглою або продовгуватою.

    Як довго можна зберігати розрізаний кавун?
    Ми не рекомендуємо довго зберігати плід в розрізаному вигляді. Після розрізання кавун швидко втрачає свої захисні властивості. Тому навіть при наявності холодильника, температура навколишнього середовища може бути достатньо високою для розмноження бактерій. Краще споживати цілий кавун одразу.

    Порада: купуйте кавуни лише у перевірених місцях, де продавець має супровідні документи щодо походження продукції та результати лабораторного контролю, уникайте стихійної торгівлі.

    Насолоджуйтесь літом безпечно!

    Call Now Button
    Будь в курсі подій