Перейти до основної сторінки
Організація якісного та безпечного харчування у закладах освіти є одним із ключових чинників, що впливають на здоров’я, фізичний і розумовий розвиток дітей. В Україні ця сфера останніми роками зазнала суттєвих змін: модернізується законодавча база, впроваджуються нові стандарти та технології приготування страв, поступово оновлюється матеріально-технічна база шкільних їдалень.
Після старту реформи шкільного харчування у 2020–2021 рр. в Україні запроваджено нові принципи:
Попри прогрес, система шкільного харчування стикається з низкою труднощів:
Подальший розвиток системи шкільного харчування в Україні передбачає:
Шкільне харчування в Україні перебуває на етапі реформування, що має на меті не лише покращити якість та безпечність їжі, а й сформувати у дітей правильні харчові звички. Від ефективності цієї реформи залежить здоров’я майбутніх поколінь, тому важливо забезпечити контроль і підтримку з боку держави, місцевих громад та батьківської спільноти.
Попередня
Наступна