• In English
  • ФІТОСАНІТАРНИЙ СТАН ПОСІВІВ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ КИЇВЩИНИ
    , опубліковано 03 Серпня 2023 року о 10:10

    Спеціалістами відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування  Управління фітосанітарної безпеки постійно здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами цукрового буряку, які на початку вегетаційного періоду, через погодні умови викликали багато уваги.  Опади, що випали в кінці червня, на початку липня сприяли покращенню фітосанітарного стану посівів, який на  кінець другої декади липня в області оцінюється здебільшого як добрий. Проходить закриття міжрядь та ріст коренеплодів у культури.

    Станом на кінець другої декади липня у посівах цукрових буряків Київської області розвивається та шкодить бурякова листкова попелиця, де пошкодженість рослин становить 2-5%, осередково з країв полів 7-8%.

    Бурякова листкова попелиця

    Подекуди відмічається шкідливість щитоносок, личинок бурякової мінуючої мухи.

    Церкоспороз буряків

    У посівах культури на всій території області на 1-8% рослин виявлено ураження рослин церкоспорозом, фомозом, пероноспорозом за розвитку хвороби 0,1-0,5%.

    Пероноспороз буряків

    Господарствам області надіслано сигналізаційне повідомлення щодо захисту  посівів.

    Фомоз буряків

    Обробітку фунгіцидами підлягають посіви за ураження хворобами відповідно до ЕПШ  та з урахуванням рекомендованих систем захисту.

    Під час проведення захисних заходів необхідно дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98, Законів України «Про захист рослин», «Про пестициди та агрохімікати,  регламентів застосування  засобів захисту рослин.

    Допускати до роботи з пестицидами осіб, які мають посвідчення про право роботи з пестицидами.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій