• In English
  • Відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області
    , опубліковано 17 Лютого 2024 року о 15:15

    16 лютого 2024 року відбулась виїзна колегія «Про підсумки роботи Держпродспоживслужби в Київській області за 2023 рік та завдання на І півріччя 2024 року».

    Захід відбувався у м. Бориспіль Київської області на базі Бориспільської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

    Колегія пройшла під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Миколи Сонька,
    голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука та голови Бориспільської районної державної (військової) адміністрації Руслана Дяченка.

    У засіданні колегії взяли участь керівники структурних підрозділів Головного управління,
    управлінь безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини,
    державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства 
    Білоцерківського, Бориспільського, Броварського, Бучанського, Вишгородського, 
    Обухівського, Фастівського районів Головного управління, 
    начальники районних, міської державних лікарень ветеринарної медицини 
    та Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві.

    Під час заходу були заслухані доповіді та проаналізована робота служби
    за всіма напрямками роботи.
    Зокрема, обговорювалися такі важливі теми, як здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини; санітарного законодавства; стан діяльності Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві; стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення контролю за використанням бюджетних коштів та державного майна; захист прав споживачів; державних регульованих цін; контроль в сферах насінництва та розсадництва, карантину та захисту рослин; реєстрація сільськогосподарської техніки; внутрішній аудит; декларування за періоди 2021 – 2023 років.

    Під час засідання колегії заслухано доповіді із вище зазначених питань, дано ряд доручень щодо необхідності покращення діяльності, а також окреслені завдання та шляхи вирішення наявних проблем у першому півріччі 2024 року.

    Сергій Ткачук особисто подякував фахівцям Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за сумлінне виконання посадових обов’язків, що надзвичайно вагомо у часи війни, і наголосив на важливість щоденної діяльності служби та цінність людського ресурсу. Окремо наголосив на важливості процесу імплементації нормативно-правових актів Європейського Союзу у національне законодавство України, також про необхідність посилення заходів в галузі безпечності харчових продуктів при проведенні експортних/імпортних операцій та питання, що стосуються структурних змін в системі Держпродспоживслужби.

    «Наша спільна мета – підтримувати високі стандарти та досягати нових вершин у забезпеченні безпеки та якості продукції. Також, в час змін та постійних викликів, маємо результативністю підтримувати довіру громадян до всієї системи державного нагляду» – зазначив Руслан Дяченко.

    За результатами заходу Миколою Соньком підведено підсумки та прийнято відповідні рішення щодо діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій